Nieuws

Nieuws: Mingface

Dit Amsterdamse design label tovert met leuke en eigenzinnige dierenprints een glimlach op ieders gezicht.

Mingface is een Nederlands fairtrade t-shirt merk. De naam verwijst naar de van oorsprong Chinese roots van de Nederlandse Chinese kunstenaar Duong. De Ming dynastie is één van de meest rijke culturele periodes van China ten tijde van de Keizer Ming. Volgens Duong staat het woord Ming dus voor creatief en origineel. In de Chinese vertaling betekend het ook “helder” en “open”.

De naam Mingface en de afbeelding van het lachende zelfportret staat symbool voor Duongs positieve levenshouding en zijn onbevangen kijk op de wereld.

Mingface producten vertellen het verhaal van Mingfaces vreugde en zijn inspirerende reis door de wereld.

Het merk begon met een collectie van nieuwe en vintage t-shirts bedrukt met een schoolfoto van Duong; ‘een lachend gezicht’ van een kleine Chinese jongen die erg van reizen houdt. Tijdens zijn reis heeft Mingface zijn vriendjes ontmoet; 12 unieke dieren geïnspireerd door de Chinese Dierenriem. Mingface houdt van hen, omdat ze eenvoudig grappig en speels in het leven staan.

Binnen het Mingface Design team wordt er continu nagedacht over het ontwikkelen van originele, grappige, fairtrade producten. Er wordt zoveel mogelijk milieuvriendelijk geproduceerd. T-shirts, tassen, magneten postkaarten en een verjaardagskalender zijn inmiddels verkrijgbaar.

Elke zaterdag is Mingface op de biologische Noordermarkt in Amsterdam om zijn nieuwste spullen te verkopen. Ook in diverse winkels en online zijn de producten te koop.

Het Mingface Design team wordt ook door hun specifieke herkenbare stijl door veel instanties en bedrijven veel gevraagd. Zo is de Adam Lookout, Het Amsterdamse Bos, het Maritiem museum en de Canal Company al voorzien van een Mingface ontwerp.

Voor Paperclip heeft Mingface nu een uitbundige wenskaarten molen gemaakt waarin alle dierenvriendjes te vinden zijn. De kaarten zijn origineel, kleurrijk en grappig. Elke kaart is uniek gemaakt om zo elkaars hartenwens met een glimlach te kunnen delen.

Postzegel Holland

Meer nieuwsberichten